shutterstock_118038314
Menu

Nieuws

09 april 2018

Energieneutrale woonzorglocatie Oranjepark

De plaatselijke huis aan huis krant kopte zelf ‘naar Duits voorbe... Lees verder >

Download onze nieuwe app

Fabels en feiten over energiebesparing

Verbruiken apparaten ook stroom als ze uit staan?

Ook als de apparatuur uit staat, gebruikt ze nog een beetje stroom. Als u er zeker van wilt zijn dat er geen stroom verbuikt wordt, kunt u het beste de stekker uit het stopcontact halen of een stekkerblok met schakelaar gebruiken.

Bespaart u energie door het licht te dimmen?

Het energieverbruik loopt bij een dimmer niet evenredig terug met de afname van de hoeveelheid licht, maar de lamp verbruikt wel minder. Zijn er lampen die altijd gedimd worden gebruikt, dan kunnen deze beter vervangen worden door een lamp met een lager wattage.

Mogen spaarlampen en TL-lampen ook voor korte tijd uitgezet worden?

Ja, dat mag. Het is een fabel dat de lampen sneller slijten als u ze vaak aan en uit zet. Doe het licht dus altijd uit als u een ruimte verlaat.

Moet de verwarming ‘s nachts wel of niet lager>

U bespaart zeker energie door de verwarming ‘s nachts lager te zetten. In de meeste huizen is 15 graden een prima temperatuur. Zet de verwarming alvast een uur voordat u gaat slapen lager. De kamer blijft vaak nog lang genoeg warm. Het is een fabel dat de temperatuur niet te laag mag worden omdat het opwarmen dan ‘s ochtends meer energie kost.

Is het slecht om een computer of televisie voor korte tijd uit te zetten?

Nee, dit is niet slecht voor het apparaat. Om energie te besparen is het goed om de tv en de computer helemaal uit te zetten als u deze niet gebruikt. Het liefst door de stekker er uit te trekken of een stekkerblok met schakelaar te gebruiken. Zo weet u zeker dat er geen sluipverbruik is.

Gerealiseerde projecten

Habitoo BV - 8 Woningen Vathorst – Complete W installatie met zonnepanelen voor opwarming warmwater Lees verder >

P.Peters - 64 Zorgwoningen s’Heerenloo Ermelo – Complete W Installaties Lees verder >

Maak een afspraak

Sluiten